Wykonanie
Miał być tort ale moja rodzina zdecydowanie woli mięcho! A tak naprawdę najważniejsze, to żeby każdemu smakowało! Moja marynata jest znakomita, pierś wyszła bardzo soczysta i smaczna.A teraz krótkie podsumowanie z okazji "roczku" mojego bloga!Łączna liczba wyświetleń mojego BLOGA to 58 150!!! WOW dla mnie to bardzooooo dużo DZIĘKUJ|Ę!!Mam nadzieje, że
będę zachęcała Was do dalszych odwiedzin.A jeżeli ktoś ma ochotę posłuchać dobrej muzyki to zapraszam do mojego
męża Gitarowa Barwa :)
Składniki na marynatę:1,5 łyżki
miodu2 łyżki
musztardy najlepiej ostrej3-4 łyżki
keczupu ostrego1 łyżka
sosu sojowego ciemnego1 łyżeczka
papryki w proszku
sólpieprz1 łyżka
oliwyDodatkowe składniki to 2
piersi z kurczaka z skórą
Mięso umyć, osuszyć. Wszystkie składnik na marynatę dokładnie połączyć.
Mięso dokładnie nasmarować marynatą, odstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 190 st C, piersi włożyć do woreczka do pieczenia i piec przez około 40 minut. Pod koniec pieczenia można rozciąć woreczek i podpiec bardziej skórkę.