Wykonanie
PDF
Sałatka warzywna kojarzy mi się z wszelakimi świętami spędzanymi w rodzinnym gronie. Czasem jednak mam na nią ochotę ot tak, jest przecież smaczna, łatwa w wykonaniu i każdemu smakuje.Składniki:1/1,5 kg
ziemniakówpół kg
marchewki2 - 3
pietruszkiśredniej wielkości
selerśredniej wielkości
por20 - 30 dkg
kiszonych ogórków6 jajpuszka
groszkupuszka
kukurydzysólpieprzmusztarda2 słoiki
majonezuPrzygotowanie1. Warzywa obieramy i gotujemy,
jajka gotujemy na twardo,
por siekamy w drobną kosteczkę,
ogórki kroimy w kostkę.2. Ugotowane warzywa i
jajka kroimy w kostkę przy pomocy siatki do krojenia warzyw.3. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy wraz z
groszkiem,
kukurydzą,
solą,
pieprzem, 3 łyżkami
musztardy i
majonezem.4. Odstawiamy na chwilę do lodówki, by przeszła i delikatnie się schłodziła.RADA: do sałatki można dodać
jabłka lub
śledzia lub
wędlinę pokrojone w kosteczkę.Smacznego!!!PDF