Wykonanie
Szybkie, ciepłe danie do przygotowania w kilka minut. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki i podgrzać w garnku. Jeżeli jecie
mięso i nie wyobrażacie sobie posiłku bez niego, możecie dorzucić kawałki
kiełbasy lub co uważacie za smaczne.Ilość składników na 2 porcjeSkładniki:*1 puszka
czerwonej fasoli*1 średnia
cukinia*kilka
pieczarek (użyłam 10 sztuk)*2 ząbki
czosnku*opcjonalnie: 1 łyżka
koncentratu pomidorowego,
sól,
pieprzPrzygotowanie:Myję
cukinię i kroję ją na cienkie plasterki.Ząbki
czosnku obieram z łupinki i również kroję na plasterki.
Pieczarki opłukuję z piasku (trzeba dobrze to zrobić dokładnie, bo piasek
między zębami jest średnio przyjemnym uczuciem podczas spożywania posiłku) i przecinam na połówki.Do garnka wlewam wrzucam
fasolkę łącznie z zalewą, w której jest. Dorzucam pokrojone warzywa i
grzyby.Gotuję na małym ogniu, aż
cukinia będzie miękka. Na koniec doprawiam według uznania i gotowe.Można dodać jeszcze
koncentratu pomidorowego, aby zmienić trochę smak.Smacznego!