ßßß Cookit - przepis na Duszona cukinia z czerwoną fasolką i pieczarkami

Duszona cukinia z czerwoną fasolką i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Szybkie, ciepłe danie do przygotowania w kilka minut. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki i podgrzać w garnku. Jeżeli jecie mięso i nie wyobrażacie sobie posiłku bez niego, możecie dorzucić kawałki kiełbasy lub co uważacie za smaczne.
Ilość składników na 2 porcje
Składniki:
*1 puszka czerwonej fasoli
*1 średnia cukinia
*kilka pieczarek (użyłam 10 sztuk)
*2 ząbki czosnku
*opcjonalnie: 1 łyżka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz
Przygotowanie:
Myję cukinię i kroję ją na cienkie plasterki.
Ząbki czosnku obieram z łupinki i również kroję na plasterki.
Pieczarki opłukuję z piasku (trzeba dobrze to zrobić dokładnie, bo piasek między zębami jest średnio przyjemnym uczuciem podczas spożywania posiłku) i przecinam na połówki.
Do garnka wlewam wrzucam fasolkę łącznie z zalewą, w której jest. Dorzucam pokrojone warzywa i grzyby.
Gotuję na małym ogniu, aż cukinia będzie miękka. Na koniec doprawiam według uznania i gotowe.
Można dodać jeszcze koncentratu pomidorowego, aby zmienić trochę smak.
Smacznego!
Źródło:http://studenteat.blogspot.com/2014/12/duszona-cukinia-z-czerwona-fasolka-i.html