Wykonanie
Witam wszystkich :)Minęło strasznie dużo czasu od ostatniego wpisu na blogu ale jak każdego studenta po świętach dopadła mnie sesja i czasu na blogowanie zabrakło.. Ale sesja za mną więc wracam z nowymi pomysłami i przepisami :)Dziś pomysł na wykorzystanie farszu typowego farszu do ruskich pierogów, który zresztą uwielbiam nawet "na sucho " :P Pikantny farsz i naleśniki- idealne połączenie :)
Naleśniki2 szklanki
mąkiszklanka
mlekaszklanka
wody gazowanej2
jajkapół łyżeczki
soliłyżeczka
oleju( zawsze zachowuje proporcje tyle ile
mąki tyle płynów)Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na mocno rozgrzanej patelni teflonowej już bez dodatku tłuszczu.
Farsz400 g
ziemniaków200g
twarogu1 duża
cebulasól,
pieprzZiemniaki ugotować, pognieść i przecisnąć przez praskę.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na
oleju.Gdy
ziemniaki i
cebula przestygną wymieszać je z
twarogiem i doprawić
solą i
pieprzem.
Na naleśnik nakładać farsz i rozsmarować tworząc cienką warstwę farszu.Naleśniki zwijać w dowolny sposób. Można podsmażyć lub podpiec.