ßßß Cookit - przepis na pulpeciki z sosem śmietankowo-koperkowym

pulpeciki z sosem śmietankowo-koperkowym

nazwa

Wykonanie

Składniki na pulpeciki:
0.5kg mięsa mielonego
1 jajko
pęczek koperku
1 marchew
1 kostka rosołowa
sól, pieprz, papryka w proszku
trochę mąki
sos:
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
szklanka śmietany
mały pęczek świeżego koperku
sól, pieprz,
1. mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami,
2. uformować małe pulpeciki, obtoczyć w mące i wrzucić do wrzącej wody,
3. wrzucić kostkę rosołową, marchewkę pokrojoną w kostkę,gotować 25 minut,
4. masło roztopić w garnku, dodać mąkę, mieszać, żeby nie było grudek. Zalać rosołem, który pozostał z gotowania pulpetów , dodać śmietanę i dosypać drobno pokrojony koperek,w razie konieczności doprawić do smaku.
Źródło:http://g-jak-gotowanie.blogspot.com/2013/11/pulpeciki-z-sosem-smietankowo-koperkowym.html