Wykonanie
            PIZZACiasto:25 g 
drożdży3 szklanki 
mąkipół łyżki 
cukrupół łyżeczki 
soli1 łyżka 
olejufarsz:2 średnie 
cebule5 dużych 
pieczarekpomidorpół słoiczka 
koncentratu pomidorowegooregano, 
sól, 
pieprzmała 
papryka (kolor według uznania)30 dag 
sera żółtego6 plasterków 
wędliny1. w misce rozpuścić 
drożdże w szklance ciepłej 
wody z dodatkiem 
cukru, 
soli i łyżki 
mąki, zaczekać pół godziny,2. dodać 
mąkę i 
olej, wyrabiać do uzyskania jednolitej masy, odstawić do wyrośnięcia,3. 
cebule i 
pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć,4. ciasto rozwałkować przełożyć na dowolną blachę wyłożoną papierem do pieczenia,5. w szklance wymieszać 
koncentrat pomidorowy, 
oregano, 
sól, 
pieprz, pół łyżki 
wody, rozsmarować na cieście,6. na sos wyłożyć usmażone 
pieczarki i 
cebulę, pokrojonego w paski 
pomidora, 
paprykę i 
wędlinę, na koniec starkowany 
ser,7. posypać 
solą i 
pieprzem, piec 30 min w temperaturze 180 stopni C.

