Wykonanie
Pomysł narodził się wczoraj :) miałam dwa kawałki
schabu, trochę
papryki, otwarte
ogórki kiszone,
ser żółty i
pieczarki. Moim zdaniem mało pracochłonne a bardzo smaczne i nadaje się na obiad dla gości.(porcja na 2 osoby)2 kawałki
schabupieczarkaplaster
sera żółtegokawałek
czerwonej paprykiogórek kiszonysól,
pieprzjajkobułka tarta1.
schab dobrze ubić, posolić i popieprzyć,2.
pieczarki,
paprykę,
ser,
ogórki pokroić w paski, położyć na
schab, zwinąć, zawinąć w rękawdo pieczenia, gotować 3 minuty we wrzątku,3.
jajko roztrzepać na talerzu, na drugi talerz wsypać
bułkę,4. wyjąć roladki z
wody, odwinąć folię, obtoczyć w
jajku i
bułce, smażyć na patelni.