Wykonanie
Gulasz z
cieciorki i
papryki na brokułach - kolejna potrawa rodowodem z warsztatów kulinarnych. Jak większość przepisów przygotowywanych na szkoleniu ten przepis również jest bardzo prosty.
Soczewicę można samemu ugotować, można też wykorzystać
soczewicę dostępną w puszkach - dzięki temu błyskawicznie przygotujemy obiad wracając z pracy, obładowani zakupami, padając ze zmęczenia i żądni ciszy i spokoju wokół siebie.Moja ulubiona płyta muzyczna od bardzo dawna, to "High Violet" The National, relaksuje mnie bardzo, byłam na ich dwóch koncertach i poszłabym trzeci raz - teraz też ich słucham, właśnie słucham piosenki "Sorrow" :)Składniki:
cieciorka - 300 gram
papryka żółta - 1 sztuka
papryka czerwona - 1
paprykapomidory w kawałkach - 1 puszka
brokułoliwa - 2 łyżki
cebula - 1 sztuka
czosnek - 3 ząbki
papryczka chilli - 1 sztuka mała
wywar z warzyw - 1 szklanka
natka pietruszkisól,
pieprzSposób przygotowania:
cieciorkę moczymy przez noc, gotujemy przez jedną godzinę, odcedzamy na
oliwie podsmażamy
cebulę pokrojoną w kostkę, oraz wyciśnięty
czosnekdodajemy pozostałe składniki:
papryczkę chilli,
paprykę pokrojoną w paski,
pomidorycałość zalewamy
wywarem warzywnym i gotujemy 30 minutnastępnie doprawiamy
solą i
pieprzem, dodajemy pokrojoną
natkę pietruszkigulasz podajemy na ugotowanych różyczkach
brokułówSmacznego :)