ßßß
SKŁADNIKI500 g piersi indyka300 g pieczarekpo łyżce oleju i masła200 ml bulionu warzywnego250 ml śmietanki kremówki2 łyżki mąkibrokuł100 g sera goudapieprzsólJAK TO ZROBIĆMyjemy indyka, osuszamy i kroimy w paski.Pieczarki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki, obsmażamy na głębokiej suchej patelni, potem dodajemy po łyżce masła i oleju, smażymy 3 - 4 minuty. Podlewamy bulionem i zagotowujemy. Następnie wkładamy mięso, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut.Śmietankę łączymy z mąką i wlewamy na patelnię. Zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem.Brokuła blanszujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem szczypty cukru. Odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy sosem z patelni, posypujemy startym żółtym serem.Zapiekamy na górnym poziomie piekarnika w temperaturze 220*C przez 10-15 minut.