Minęły już trzy tygodnie od świąt wielkanocnych, więc możemy z czystym sumieniem powrócić do jedzenia jajek. Jeśli jaja na śniadanie to na miękko, na twardo lub jajecznica (no i oczywiście angielskie śniadanie - sadzone jajko z bekonem). Ja najczęściej wybieram jajecznicę, ponieważ można ją zrobić na wiele różnych sposobów. Uwielbiam ją np. z kurkami. Jeśli jednak nie jest pora na grzyby, to wtedy do jajek dodaję suszone pomidory. Smak jest rewelacyjny. Polecam! :)JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMIporcja dla dwóch osób:6 jajek4-5 suszonych pomidorów (z zalewy - nie suchych)1 mała cebulałyżka masła1/4 łyżeczki oreganosól, pieprzNa patelni roztopić masło i dodać drobno posiekaną cebulę. Zeszklić. W między czasie pokroić pomidory w małe kawałki i dodać na patelnię. Kiedy cebula będzie szklista dodać jajka, oregano, sól, pieprz i mieszać aż będzie odpowiednio ścięta. Podawać od razu ze świeżym pieczywem posmarowanym grubo masłem.Smacznego! :)