Wykonanie
Witajcie! Wiem, że odrobine Was zaniedbałam i choć zapowiadałm krem
marchewkowy, to i tak się nie pojawił,a i recenzja jest spóźniona, więc liczę na waszą wyrozumiałość...znowu ;dPiękna pogoda za oknem się utrzymuje, aż żal w domu siedzieć, dlatego też bierzcie pod rękę dziecko/męża/przyjaciela i wynocha na spacer, ewnetualnie psa na smyczy! Mój już niecierpliwie przebiera nogami, więc i ja zaraz wybieram się na długi spacer. Wczesniej jednka nadrobie zaległości i podziele się z
wami pyszną, wspaniałą, kolorową,
słoneczną zupą.Omnono, na prawde jest genialna, lekko słodka i kremowa.Polecam :)SKŁADNIKI:-5 średniej wielkości
marchewek-2
cebule-4 ząbki
czosnku-litr
bulionu warzywnego-2 łyżki
jogurtu-
oliwa-
sól-
pieprz-
tymianekPRZYGOTOWANIE:Na rozgrzaną
oliwe wrzucić
czosnek i
cebule, gdy sie zeszklą dodać
marchewkę pokrojoną w talarki. Smażyć kilka minut, następnie zalać
bulionem i gotować, aż
marchewka zmiękknie . Garnek ściągnąć z ognia, zmiksować, doprawić i dodać
jogurtu. Zagotować.Podawać z grzankami lub
groszkami ptysiowymi.