Wykonanie
Dziś szybko łatwo i przyjemnie, czyli to, co zapracowani kochają najbardziej .Na słodkie, miłe popołudnie proponuje trójkąty z
ciasta francuskiego.Wypełnienie jest dowolne, ja użyłam
jabłek z
cynamonem oraz
czekolady z
rumem.Przepis szybko, bo jedyne co musimy zrobić, to przygotować nadzienie(a jeśli kupicie gotowe, to nawet to was ominie!)
SKŁADNIKIgotowe
ciasto francuskie2
jabłkałyżeczka
cynamonu2 łyżki
cukrułyżeczka
mąki pszennejskórka z połowy
cytrynysok z połowy
cytrynyLukier: pół szklanki
cukru pudru, łyżeczka
soku z cytryny i łyżeczka
wodyPRZYGOTOWANIE
Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki, po rozpakowaniu pozostawić(ma być w temperaturze
Ciasto francuskie kroć w kwadraty, nakładać trochę farszu, wcześniej smarując rogi rozbełtanym
jajkiem, składać po skosie, by powstały trójkąty, na środku zrobić 3 dziurki i posmarować
jajkiem.20-23 min / 220 stopni( przy drugiej partii z
czekolada, zmniejszyłam do 200)