Wykonanie
Macie swoje ulubione posiłki do pracy ? Ja w niżej wymienionym lunchu się zakochałam, za każdym razem smakuje tak samo dobrze, jest pożywny i pełnowartościowy.
Kaszę kuskus uwielbiam, bo można ją przygotować w błyskawicznym tempie. Zdecydowanie lepiej smakuje zalana
bulionem niż
wodą. Dodatki do niej możemy modyfikować wedle uznania, przyjmie wszystko :) W połączeniu z
papryką i
cebulką ma charakterystyczny smak. Dla wielkich fanów
mięsa można dodać
fileta z kurczaka.
Składniki:1/3 szklanki suchej
kaszy kuskus (+
bulion warzywny do przyrządzenia
kaszy)100 gramów
fileta z kurczakapół
cebulijedna
czerwona paprykałyżka
oliwysól,
pieprz,
imbir,
słodka paprykaPrzygotowanie:1.
Kaszę kuskus przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Kurczaka nacieramy
solą,
imbirem i
słodką papryką, kroimy w cienkie paski, lub drobną kosteczkę. Odstawiamy na 10 minut.2. Na
oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę
cebulę i
paprykę. Do warzyw dodajemy
kurczaka, smażymy ok. 3-4 minuty (czas smażenia zależy od grubości kostek, lub pasków
kurczaka).3. Na patelnię dodajemy
kaszkę kuskus. Całość mieszamy.Jemy na zimno, lub na ciepło.