Uwielbiam krewetki ! Wiele ludzi zniechęca się bo nie zna ich smaku i nie wie jak je przyrządzić. I błąd ! Mój przepis zajmuje zaledwie 15 minut i przenosi Nas w egzotyczne azjatyckie smaki.Potrzebujemy250 gram kreweteksól,pieprz,2 ząbki czosnkułyżka soku z cytrynyDo Ciasta:50 gram mąkijedno jajkołyżka lub 2 mleka, zależy od gęstościpieprzchillisłodka papryka proszkowanaJeśli kupiłaś/łeś mrożone krewetki to rozmroź je przez 3 minuty pod bieżącą wodą. Przypraw solą, pieprzem, czosnkiem i cytryną. W misce wymieszaj składniki na ciasto. Mocz krewetki za ogonki w cieście i smaż ma mocno rozgrzanej patelni z łyżką oliwy.Do tych krewetek podaje sałatkę z kiełków fasoli mung oraz kiełkówbrokuła. Doprawiam sosem słodko-ostrym kupionym w markecie co znacznie przyśpiesza pracę w kuchni :)Uwierzcie mi ta lekko pikantna sałatka i delikatny smak krewetek idealnie się komponują !Więc już się nie bójcie tych małych skorupiaków i ugotujcie je jutro na Walentynki :)