Dziś chciałbym zaproponować danie kuchni włoskiej z niewielką nutką smaku Azji.Zapraszam ! ! !Składniki:250g makaronu Penne1 jajoPuszka pomidorów krojonych w sosieTrawa cytrynowaŚwieża bazyliaCebula2 ząbki czosnkuBazylia suszonaOreganoPomidorPieprz, sólMakaron wrzucamy do gotującej się wody na około 7 minut ( ważne aby makaron nie był rozgotowany). Makaron odcedzamy i pozostawiamy na ok 5 minut aby ostygnął. Na woku rozgrzewamy łyżeczkę oliwy z oliwek. Na rozgrzany olej wrzucamy, pokrojoną w średniej wielkości kostkę, cebulę oraz drobno posiekane dwa ząbki czosnku. Następnie na patelnię wbijamy jajo i mieszamy całość aż jajko całkowicie się zetnie. Na patelnie wrzucamy pokrojonego pomidora oraz pomidory krojone z sosem. Całość mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, bazylią suszoną oraz oregano. Do sosu dodajemy rozgniecioną i zawiązaną na supeł trawę cytrynową. Sos dusimy pod przykryciem ok pięciu minut. Następnie do podduszonego sosu dodajemy ostudzony wcześniej makaron i mieszamy. Tuż przed zdjęciem potrawy z palnika dodajemy świeżą posiekaną bazylię.Pozostaje mi tylko życzyć Smacznego ! ! !