ßßß Cookit - przepis na Zupa koperkowa z kluseczkami

Zupa koperkowa z kluseczkami

nazwa

Wykonanie

składniki:
1.5l wody
marchewka
pietruszka korzeń
seler
2 pęczki koperku
śmietana 18% słodka
sól pieprz do smaku
1/2 kg skrzydełek
4 jajka
mąka
sposób wykonania:
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy umyte skrzydełka i gotujemy.Jak się zagotuje szumujemy i zmniejszamy gaz ,dodajemy obrane umyte warzywa i gotujemy około godziny.Odcedzamy zupę ze skrzydełek i warzyw.Następnie dodajemy pokrojony koperek.Doprawiamy solą i pieprzem.Jajka miksujemy z mąką , przepuszczamy przez durszlak,ciągle mieszając .Zagotowujemy.Śmietanę wlewamy do garnuszka i zalewamy gorącą zupą mieszamy i wlewamy do zupy.Podajemy na gorąco.Smacznego
Źródło:http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/04/zupa-koperkowa-z-kluseczkami.html