Szybki i tani sposób na obiad?Dzisiaj w "Gościnnych występach" rozpusta na talerzu - makaron z krewetkami, który podesłała nam Ewa.Po szybkiej kalkulacji wychodzi 8zł za porcję. Do kuchni, marsz!SKŁADNIKI:1 opakowanie krewetek z Lidla (srebrne opakowanie) z czosnkiem niedźwiedzim4 gniazda makaronu - wstążki szpinakowe (lub inny dostępny)10-15 pomidorków koktajlowych1 pęczek natki pietruszki4 ząbki czosnku2 łyżki oliwy1 łyżeczka masłasól, pieprz (może być czosnkowy)WYKONANIE:Sukces gwarantują sprawdzone krewety - ja polecam z Lidla w srebrnym opakowaniu z czosnkiem niedźwiedzim. Najpierw wcześniej trzeba podgotować makaron w osolonej wodzie i zalać zimną wodą. Na oliwie poddusić krewetki aż zmiękną, następnie dodać pomidorki koktajlowe (im więcej, tym całość będzie bardziej kwaśna). Można też dodać odrobinę masła do smaku. Kiedy pomidorki lekko się podgotują dodać posiekaną natkę pietruszki, po chwili czosnek pokrojony w piórka. Całość powinna się chwilkę pogotować. Dodajemy ugotowany makaron, świeży pieprz (może być cytrynowy), sól do smaku.Podajemy ze świeżo krojoną natką pietruszki.Ewa życzy smacznego!