Wykonanie
Dobre na imprezę jako przekąska, sprawdza się jako szybki obiad, zwłaszcza, jeśli się go je, oglądając film :) W
sumie,
zero w tym filozofii, każdy może przyrządzić, no i można na upartego podciągnąć to pod zdrową żywność (tak sobie wmawiam, w końcu trochę tłuszczu na patelni nikomu krzywdy nie
zrobi, a
majonez z
jogurtem naturalnym tym bardziej).Nie wiem czy wspominałam już, jak bardzo się cieszę, że w końcu są wakacje :DW związku z tym, wrzucam piosenkę, która się idealnie w letnie klimaty wpasowuje - Enej 'Cykady na cykladach'Przepis- 2
piersi z kurczaka (albo więcej, w zależności, ile potrzebujecie),-
przyprawy (do
mięsa:
sól,
pieprz ziołowy -dużo
pieprzu, żeby smak był wyrazisty,
oregano,
zioła prowansalskie,
papryka ostra - jej akurat nie za wiele, żeby nie zmieniły za bardzo koloru; do dipu -
pieprz,
sól, odrobina
ziół prowansalskich),- 2 łyżki
majonezu,- pół opakowania
jogurtu naturalnego,-
koperek (do smaku i ozdoby).
Piersi z kurczaka kroimy na dłuższe kawałki (tak żeby po usmażeniu nadawały się na dwa kęsy, nie wiem jak to wytłumaczyć, najlepiej zobaczcie na zdjęciu o co mi chodzi :) ), przyprawiamy i smażymy.
Majonez mieszamy z
jogurtem naturalnym, dodajemy
przyprawy i
koperek. Gotowe :)