Wykonanie
Jedne z moich ulubionych pierogów.

SKŁADNIKI:2 pęczki
botwinkipół pęczka
koperku2 ząbki
czosnku400g
białego sera1
jajkosól,
pieprzboczekszczypiorek
Dokładnie umytą
botwinkę posiekać wraz z liśćmi i podgotować w osolonej wodzie. Posiekać
koperek i dokładnie rozgnieść
ser biały. Dodać
botwinkę,
jajko i dobrze wymieszać, przyprawić.

Ciasto pierogowe, jak zawsze robię według sprawdzonego przepisu:NAJLEPSZE CIASTO NA PIEROGIRozwałkować ciasto do grubości ok 5mm, wykroić w kółka za pomocą szklanki. Nałożyć farsz i posklejać pierogi. Gotować w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia.
Boczek pokroić i kosteczkę i podsmażyć. Okrasić pierogi i posypać
szczypiorkiem.

Mój tata stwierdził, że były pyszne:)Smacznego !!!