Wykonanie
Klasycznie i prosto.
SKŁADNIKI:1 duża
cebula2 łyżki
oliwy500 g
mielonego mięsa2 ząbki
czosnku1 łyżeczka
cukru2 puszki
pomidorów krojonych
sól i
pieprz,
przyprawa do spaghetti
makaron spaghetti z dziurką-
ser parmezan- świeża
bazyliaCebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną na patelni
oliwę. Smażyć przez 3 minuty aż
cebula się lekko zeszkli, posypać
cukrem. Po tym czasie dodać
mięso. Na patelni, drewnianą łyżką podzielić je na mniejsze kawałki. Smażyć przez około 30 minut aż
mięso zbrązowieje, a wręcz się delikatnie przypali. Dodać obrany, przeciśnięty przez praskę
czosnek, wymieszać i przesmażyć przez pół minuty. Następnie dodać
pomidory. Doprowadzić do wrzenia do czym zmniejszyć ogień. Dusić przez minimum 0,3 minut, mieszając od czasu do czasu. Można podlać
wodą gdyby zaczął się przypalać.
Wodą również należy wyregulować gęstość sosu. Na sam koniec przyprawić
solą i
pieprzem oraz
przyprawą włoską.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Polać sosem, posypać startym,
serem i ozdobić świeżą
bazylią.
Smacznego !!!