ßßß Cookit - przepis na Wątróbka drobiowa z gruszką

Wątróbka drobiowa z gruszką

nazwa

Wykonanie

Lubicie wątróbkę? Ja zdecydowanie tak. A ostatnio nawet Bartek zjadł swoją porcję. Nie jemy jej za często, bo ponoć niezdrowa, ale od czasu do czasu i owszem.
1kg wątróbki drobiowej
3 cebule
1 winne jabłko
2 gruszki
pół szklanki białego wina
mąka pszenna
sól
olej
Cebule pokroić w piórka i poddusić w rondlu na oleju, kiedy będzie już miękka dodać wino. Owoce obrać i pokroić w kostkę, dorzucić do rondla. Wątróbkę oczyścić z błonek i resztek tłuszczyku. Obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Kiedy dodatki są gotowe dodawać partiami usmażoną wątróbkę, na koniec posolić do smaku. Wątróbki nie solimy przed smażeniem bo twardnieje.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/11/watrobka-drobiowa-z-gruszka.html