ßßß Cookit - przepis na z cukrem pudrem: prażona cebulka

z cukrem pudrem: prażona cebulka

nazwa

Wykonanie

Aromatyczny dodatek do domowych fast foodów, zapiekanek i nie tylko.
4 średnie cebule
4 płaskie łyżki mąki pszennej ( po 1 na każdą cebulę)
olej do głębokiego smażenia
sól
Cebule drobno siekamy, zasypujemy mąką, mieszamy dokładnie i staramy się by cząstki były jak najmniej posklejane.
Następnie pomagając sobie sitkiem przesiewamy cebulę tak, by pozbyć się nadmiaru mąki.
W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy na złoto (pamiętajmy, by cały czas ją mieszać, wtedy usmaży się równomiernie), odsączamy z nadmiaru tłuszczu, solimy.
Cebulkę możemy przechowywać w lodówce w zamkniętym szczelnie naczyniu do około 3 tygodni.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2014/03/prazona-cebulka.html