Ja nie przepadam, ale moja Mama uwielbia galaretowe różności. Ja lubię jedynie galaretki owocowe. A więc żeby zrobić Mamie przyjemność robię na Wielkanoc kolorowe tymbaliki.trochę szynki8 jajek przepiórczychkawałek czerwonej paprykinatkaczarne oliwki bez pestekgroszek konserwowy0,5l bulionu2 łyżeczki żelatyny1 łyżka octu winnego białego1/2 łyżeczki cukrusól i pieprzSzynkę i paprykę dosyć drobno pokroić. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Oliwki pokroić na plasterki. Ciepły bulion wymieszać z żelatyną, przyprawami i octem - ostudzić. W miseczkach wyłożonych folią spożywczą (łatwiej potem wyjąć) ułożyć składniki i stopniowo zalewać bulionem i schładzać w lodówce. Ja żeby mi się "wzorek" nie popsuł układam i zalewam warstwami.