Wykonanie
Składniki:» 5
jajek Farmio ugotowanych na twardo,» 10 plasterków
szynki,» 1 litr
bulionu,» 5 łyżeczek
żelatyny,» 150g
pieczarek,»
pieprz i
sól do smaku.1.
Pieczarki kroję bardzo drobno i podsmażam na patelni na niewielkiej ilości
oleju.2.
Jajka kroję na pół i wyjmuję z nich
żółtka.
Pieczarki łączę z pokruszonymi trzema
żółtkami i doprawiam
solą i
pieprzem.3. Gotowy farsz
pieczarkowy wkładam do połówek
jajek (w miejsce
żółtek) i otulam
jajka szynką.4.
Jajka układam w głębokim talerzu. Można dodatkowo udekorować galaretę
groszkiem,
marchewką, zieloną
pietruszką, lub innymi dodatkami.5. Gotowe
jajka zalewam
bulionem (najlepiej, żeby był dobrze doprawiony, ja do przygotowania swoich wykorzystałam rosół drobiowy i
żelatynę) i odstawiam do lodówki do zastygnięcia.
Ważne jest, aby
jajka były dobrej jakości, gdyż są one głównym składnikiem tego dania. Ja do przygotowania swojego dania użyłam
jajek Farmio.Polecam i życzę smacznego!