ßßß Cookit - przepis na FILET Z KURCZAKA NA PARZE W DWÓCH ODSŁONACH (BEZ TŁUSZCZU)

FILET Z KURCZAKA NA PARZE W DWÓCH ODSŁONACH (BEZ TŁUSZCZU)

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
-filet z kurczaka
-vegeta
-cukinia
-serek śmietankowy ze szczypiorkiem pół opakowania (piątnica wypróbowany )
-pieprz
-por
-marchewka
-łyżeczka musztardy francuskiej
-2 kostki rosołowe
-koper
-pomidor
WYKONANIE :
-Filet posypujemy vegetą i układamy w parowarze nastawiamy na 20 minut w tym czasie zaczynamy robić sos :
Na patelnie wlewamy rozrobiony bulion rosołowy zacznijmy od jednej kostki gdy będzie za mało słony dodamy jeszcze jedną kostkę kroimy drobno por i kawałki cukinii dusimy ,następnie dodajemy serek śmietankowy ze szczypiorkiem (dodając serek nie musimy dodawać śmietany i smak jest ciekawszy) łyżeczkę musztardy francuskiej na koniec świeży pieprz mielony i sos gotowy Napisałam filet w dwóch odsłonach
chodzi o podanie
-można podawać na włoskim makaronie ze szpinakiem,lub robimy cienkie paseczki z cukinii wkładamy je do parowaru na 3 minuty lekko solimy i wykładamy nimi talerz w zależności czy to będzie makaron czy cukinia dalej jest prosto kładziemy filet polewamy wcześniej przygotowanym sosem można dodać pomidorka do przybrania i koper.
Najpierw robię cienkie paseczki z cukinii a z pozostałą część kroje do sosu
Źródło:http://kulinarnemarzenia.blogspot.com/2014/07/filet-z-kurczaka-na-parze-w-dwoch.html