. . . do czego tylko chcesz .Sos jest rewelacyjnym sposobem na wzbogacenie dania mięsnego i nie tylko. Ja podlewam nim zrazy , a czasami lubię pojeść makaron z tym właśnie sosem.Składniki:200g pieczarek1 cebula2 łyżki masła lub olej do smażenia1 kostka bulionu warzywnego2 łyżki śmietany 18%2 łyżki mąkisólpieprzNa głębszej patelni rozgrzewam oliwę. Wrzucam posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. Podsmażamy je przez 10 -15 minut.Podlewam warzywa 2 szkl wodyDorzucam kostkę bulionowąMąkę mieszamy dokładnie ze śmietaną i kilkoma łyżkami wody, po czym wlewamy ostrożnie do gotujących się pieczarek.Gotujemy ciągle mieszając, aż sos lekko zgęstnieje.Na koniec doprawiamy pieprzem do smaku.Smacznego. Qulinarna Ania