Wykonanie

Fantastyczna zupa z
czerwonej soczewicy z orientalną nutą. Sycąca, zdrowa i moim zdaniem idealna na kaca. Tak naprawdę przepis do tej zupy jest zbędny, bo wystarczy wrzucić do garnka wszystkie składniki a
potem tylko napawać się jej cudownym smakiem.Potrzebujesz:100 g
czerwonej soczewicy1 średniej wielkości
czerwona cebula, pokrojona w kosteczkę1 puszka
pomidorów (400g)1 łyżeczka mielonych nasion
kolendry1/4 łyżeczki
kurkumy1 łyżeczka mielonych nasion
kminu indyjskiegook 1 litra
wody lub
bulionu warzywnegoświeży
imbir (ok 2,5 cm) starty na tarce1/4 łyżeczki
cynamonuszczypta
chillisólWszystkie składniki włóż do garnka i gotuj ok. 40-50 minut na bardzo malutkim ogniu, aż
soczewica zmięknie.Przepis ze zmianami pochodzi ze strony http://whiteplate.blogspot.com/