Wykonanie
![](/Data/Images/dziendobryagatko.blogspot.com\2015_slash_02_slash_babka-marmurkowa/l/-1302921402.JPG)
Korzystałam z TEGO przepisu.
![](/Data/Images/dziendobryagatko.blogspot.com\2015_slash_02_slash_babka-marmurkowa/l/649917379.JPG)
Składniki:250 g
mąki200 g
cukru200 g
masła4
jajka1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
kakaoPrzygotowanie:Rozpuszczamy
masło i odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy z
białek sztywną pianę, a
żółtka ubijamy z
cukrem, po czym dodajemy rozpuszczone
masło,
mąkę i
proszek do pieczenia.
Mąkę warto przesiać! Teraz powoli należy wmieszać pianę z
białek i podzielić całość masy na dwie części, do jednej dodając
kakao. Masę wylewamy do formy - ja korzystałam z keksówki, można upiec w formie z kominem. Na wierzch jasnej masy wylewamy tę z
kakao i robimy artystyczne 'maziaje'^ :)Pieczemy w 180 st. C ok. 45 minut.
![](/Data/Images/dziendobryagatko.blogspot.com\2015_slash_02_slash_babka-marmurkowa/l/1761865795.JPG)
![](/Data/Images/dziendobryagatko.blogspot.com\2015_slash_02_slash_babka-marmurkowa/l/826873803.JPG)
![](/Data/Images/dziendobryagatko.blogspot.com\2015_slash_02_slash_babka-marmurkowa/l/642947342.JPG)
Najlepiej smakuje ok. 2 godziny po wyjęciu z piekarnika, jest doskonale wilgotna!:)