ßßß Cookit - przepis na vol. 383^ jajka faszerowane smażone w skorupkach.

vol. 383^ jajka faszerowane smażone w skorupkach.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
dowolna ilość jajek na twardo
jedno jajko surowe
bułka tarta
dowolna ilość pieczarek
cebula
natka pietruszki/szczypiorek
przyprawy wedle uznania
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Pieczarki razem z cebulą drobno siekamy i podsmażamy na złoto. Ugotowane jajka przecinamy wzdłuż na pół ostrym nożem, łyżką wyjmujemy połówkę ze skorupki. Drobno kroimy wszystkie jajka i dodajemy je do pieczarek i cebuli. Przyprawiamy, dorzucamy coś zielonego, wbijamy jedno surowe jajko i dokładnie mieszamy.
Wypełniamy połówki skorupek nadzieniem i przyciskamy do bułki tartej wysypanej np. na talerzu.
Smażymy skorupką do góry.
Źródło:http://dziendobryagatko.blogspot.com/2014/03/vol-383-jajka-faszerowane-smazone-w.html