Zgodnie z przepisem pochodzącym z TEGO blogu :)Składniki:opakowanie herbatników1 litr mleka200 g masłaszklanka cukru pudruopakowanie cukru wanilinowegoszklanka kaszy manny2 łyżki kakaosłoiczek domowej konfitury malinowej2 galaretki malinowePrzygotowanie:Mleko z cukrem wanilinowym, pudrem oraz masłem zagotować. Do gorącego wsypać kaszę mannę, mieszać, aż zgęstnieje. Następnie masę podzielić na dwie części, a do jednej wsypać kakao.Blachę wyłożyć folią aluminiową i na dnie poukładać w niej herbatniki. Wylać masę z kakao, a następnie białą. Poczekać, aż masa wystygnie.W międzyczasie zrobić galaretkę i wystudzić ją. Wylać ją na masę grysikową. Dodać domowe konfitury.Ciasto wpakować do lodówki na kilka godzin.Jeśli lubicie serniki na zimno z galaretką - to ciacho Wam posmakuje.