Wykonanie
Pomyślałam, że przed Świętami przydałby się przepis na
polewę czekoladową do ozdabiania ciast i pierniczków. Ta jest idealna. Nie rozwarstwia się i można ją kilkakrotnie podgrzewać, gdy za bardzo stwardnieje. Wystarczy dolać łyżeczkę
mleka.Składniki
masło, 100 gram
mleko, 6-8 łyżek*
cukier puder, 6 łyżek
kakao, 4 łyżkiSposób przygotowaniaWszystkie składniki umieścić w garnku o grubym dnie. Podgrzewać i mieszać (od czasu do czasu) do momentu, aż
masło się rozpuści, wszystkie produkty się połączą, a polewa zacznie bulgotać. Garnek ściągnąć z ognia. Zacząć ozdabianie wypieku kiedy polewa lekko wystygnie.* na początek można dodać tylko 6 łyżek
mleka, jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta należy wlać pozostałe
mleko. Pamiętajcie, że polewa w miarę stygnięcia gęstnieje.
web hosting reviews USA