20-25 dag kuskuspuszka kukurydzy100-150 g pieczarek2 duże pomidorypół ogórkakilka frankfurtereksól, pieprzPieczarki pokroiłam w półplasterki i ugotowałam we wrzątku z solą - można też poddusić na masełku.Pomidory po obraniu ze skórki, pokroiłam w kostkę, podobnie ogórek, a frankfureteki w półplasterki. Kukurydzę odsączyłam z zalewy.Kuskus zalałam wrzątkiem i przykryłam miskę pokrywką, by spęczniał.Pokrojone warzywa oraz frankfurterki wymieszałam dokładnie z ostudzonym kuskusem. Dodałam kukurydzę. Następnie doprawiłam solą i pieprzem, a na koniec dodałam szczypiorek i dokładnie wymieszałam.Można podawać z majonezem, jogurtem naturalnym, a ja często pomimmo warzyw jem tę sałatkę również na ciepło. Wygląda elegancko podana na liściach sałaty.