Delikatne i pachnące. Idealne jako śniadaniowe. Do kubka herbaty, kakao lub mlekaSkładniki-1 jajko-3-5 łyżek cukru (według uznania)-500 g mąki-1 łyżeczka soli-1 łyżeczka proszku do pieczenia-250 ml mleka-125 ml oleju-sok i skórka z 1 cytryny-torebka zielonej herbaty (lub łyżeczka liściastej). Może być smakowaPrzygotowanieW gorącym mleku zaparzyć herbatę. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i skórkę z cytryny wsypać do miski i wymieszać. W drugiej misce wymieszać olej, ostudzone mlek (w przypadku herbaty liściastej należy je wcześniej przecedzić), jajko, sok z cytryny. Suche składniki połączyć z mokrymi, wymieszać całość. Masę poprzekładać do foremek na muffinki. Piec w 200 st. do zarumienienia (ok 20-30 minut).Smacznego ;-)