ßßß Cookit - przepis na Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem

Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem

nazwa

Wykonanie

Kolejny przepis na pastę, która jest świetnym urozmaiceniem nudnych kanapek. Z małą ilością majonezu, najlepiej smakuje po paru godzinach od zrobienia, wtedy robi się bardziej "soczysta" dzięki dodaniu do niej świeżego ogórka.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pół małej, czerwonej cebuli
- pół świeżego ogórka
- 1 łyżeczka majonezu
- przyprawy: sól i pieprz
Jajka i cebulę drobno siekamy, ogórka kroimy w kostkę, do składników dodajemy odsączonego tuńczyka, przyprawy i łyżeczkę majonezu, mieszamy.
Smacznego!
Przepisy na inne pasty:
Pasta z makreli i jajek
Pasta jajeczna z rzeżuchą
Źródło:http://kitchenwitchandcats.blogspot.com/2014/02/pasta-kanapkowa-z-tunczykiem-jajkiem-i.html