ßßß
Cookit - przepis na Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem
Składniki
Tuńczyk w sosie własnym
Jajko
Czerwona cebula
Ogórki
Majonez
Pasta z makreli
Pasta jajeczna
Rzeżucha
Wykonanie
Kolejny przepis na pastę, która jest świetnym urozmaiceniem nudnych kanapek. Z małą ilością
majonezu
, najlepiej smakuje po paru godzinach od zrobienia, wtedy robi się bardziej "soczysta" dzięki dodaniu do niej świeżego
ogórka
.Składniki:- 1 puszka
tuńczyka w sosie własnym
- 2
jajka
ugotowane na twardo- pół małej,
czerwonej cebuli
- pół świeżego
ogórka
- 1 łyżeczka
majonezu
-
przyprawy
:
sól
i
pieprz
Jajka
i
cebulę
drobno siekamy,
ogórka
kroimy w kostkę, do składników dodajemy odsączonego
tuńczyka
,
przyprawy
i łyżeczkę
majonezu
, mieszamy.
Smacznego!Przepisy na inne pasty:
Pasta z makreli
i
jajek
Pasta jajeczna
z
rzeżuchą
Źródło:
http://kitchenwitchandcats.blogspot.com/2014/02/pasta-kanapkowa-z-tunczykiem-jajkiem-i.html
Przepisy powiązane
A la ' tatar z tuńczyka
A la ' tatar z tuńczyka
A la ' tatar z tuńczyka
A la ' tatar z tuńczyka
A la ' tatar z tuńczyka
Składniki powiązane (0)