ßßß
Wyjąć czosnek, uformować pulpety,obtoczyć w mące i lekko obsmażyć. Gdyby mięso było zbyt miękkie i nie lepiło sie, należy podsypać troche bułki tartej.
W międzyczasie, w szerokim garnku lub na głębokiej patelni podsmażyć na oleju z oliwy drobno pokrojoną cebulę, marchew, papyczkę chili, pieprz, listek laurowy a następnie zalać około 500 ml wrzącej wody.
Dosolić do smaku i delikatnie dodać wszystkie obsmażone pulpety. Gotować około 30 minut, w razie potrzeby dodać odrobinę wrzątku. Jeśli użyjemy groszek konserwowy, wystarczy dodać go pod koniec gotowania.
Jeśli ktoś lubi gęsty sos , można go zaciągnąć łyżką mąki wymieszanej z odrobiną wody no i oczywiście pogotować jeszcze z 5 minut ciągle mieszając lub też śmietaną. Przepis tutajSMACZNEGO :)