Wykonanie
Kuszące wyglądem, obłędnie pachnące
brzoskwiniami, puszyste, rozpływające się w ustach muffinki.
Składniki na 14 muffinek2 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli0,5 szklanki
cukru0,5 szklanki
oleju3 łyżki kwaśnej
śmietany3
jajka2
brzoskwiniePRZYGOTOWANIE:Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Brzoskwinie sparzyć w gorącej wodzie, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. * Papilotki napełnić 2 łyżkami ciasta, na wierzchu nałożyć 4-5 kostek
brzoskwiń. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 C przez ok. 25 -30 min. Gotowe muffinki posypać
cukrem pudrem.* Moje muffinki pieczone były w „papilotkach” przygotowanych własnoręcznie z foli aluminiowej, dlatego też odbiegają nieco od tradycyjnego wyglądu.:)