Tym razem coś na słono :)Dzisiaj miałam ochotę na rybkę i małe co nie co ;)Składniki:2 płaty ryby1 cebulasok z połowy cytrynysólpieprzczosnek1 płaska łyżeczka cukrumała śmietanarozmarynRybę osuszamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru wody. Następnie nacieramy ją czosnkiem, sypiemy Vegetą i pieprzem z dwóch stron.Tak przygotowane filety obtaczamy w mące.Cebulę kroimy w drobną kostkę. Następnie wrzucamy na patelnię i smażymy dopóki się nie zeszkli. Na niej układamy płaty ryby.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Rybę ściągamy z patelni. Dodajemy śmietanę, sok z cytryny i rozmaryn. Przyprawiamy Vegetą, solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy aż sos zgęstnieje.W tak zwanym międzyczasie robimy sałatkęi ryż z warzywami.Wszystko przełożyć na talerz i delektować się nie tylko smakiem, ale i wyglądem ;)Smacznego !!!K.