Wykonanie
Napisałam wcześniej, że
szparagi,
szpinak no i
rabarbar...Czyli dzisiaj będzie
rabarbarowo oczywiście:-) Zrobiłam na próbę, ale na tym się na pewno nie skończy, bo pysznie wyszło. Z
camembertem smakuje tak jak powinno smakować...czyli idealnie;-)
Składniki:50 dkg
rabarbaru,1
pomarańcza,0,5 łyżeczki
imbiru w proszku,20 dkg
cukru.Przygotowanie:
Rabarbar obrać i pokroić w drobną kostkę, zasypać
cukrem i smażyć na małym ogniu.
Pomarańczę wyszorować, zmiksować razem ze skórką. Dodać do
rabarbaru. Razem smażyć do momentu całkowitego rozpadu
owoców - około 1h. Odstawić. Na drugi dzień znowu podgrzewać około 1 h dodając
imbir. Przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i odwrócić dnem do góry. Jeśli słoiczki mają być przechowywane dłużej najlepiej wtedy pasteryzować.