ßßß Cookit - przepis na Puree ziemniaczane na zielono

Puree ziemniaczane na zielono

nazwa

Wykonanie

Lubicie ziemniaki? Pewnie jak większość:-) Te z dodatkiem szpinaku i fenkułu są bardzo delikatne i naprawdę pyszne. Już niedługo pokażę Wam doskonały dodatek do nich.
Składniki:
0,5 kg ziemniaków,
100 g szpinaku świeżego lub mrożonego,
1 fenkuł,
parmezan w kawałku,
1 łyżka masła,
50 ml mleka lub śmietany,
sól.
Przygotowanie:
Ziemniaki i fenkuł pokroić na kawałki, obgotować w słonej wodzie. Szpinak sparzyć. Odcedzić warzywa i rozgnieść tłuczkiem, dodać masło, szpinak, trochę parmezanu, mleko lub śmietanę. Wymieszać wszystko, ewentualnie doprawić solą. Na wierzchu posypać startym parmezanem.
Źródło:http://zaciszekuchenne.blogspot.com/2014/01/puree-ziemniaczane-na-zielono.html