Wykonanie
Czasami nie ma czasu, żeby dłużej pobyć w kuchni. Wtedy zamiast zjadać coś na szybko, robić kanapkę czy pożerać
ciastka, wystarczy szybciutko zrobić szybką i pożywną zupę. Będzie gotowa w pół godziny...Składniki dla 4 osób:500 g
szpinaku świeżego lub paczka mrożonego (ale nie ciapka tylko liście)5 - 6 średniej wielkości
ziemniaków5 - 6 ząbków
czosnku1 l
mlekałyżka klarowanego
masłasól do smaku
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W garnku na klarowanym
maśle podsmażyć drobno posiekany
czosnek, dodać
ziemniaki, chwilę podsmażyć. Zalać
mlekiem i gotować ok. 15 minut. W tym czasie umyć, osuszyć i posiekać
szpinak (mrożony wystarczy rozmrozić i odsączyć), dodać go do zupy i gotować kolejne 10 minut. I już, można podawać :)Smacznego!