ßßß
Puree ziemniaczane z mascrapone(8 porcji)Składniki:1,2 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych na 2 cm kawałki8 łyżek śmietanki 36 % lub tłustego mleka, lub więcej jeżeli będzie to konieczne3 łyżki masła4 łyżki startego parmezanu4 łyżki mascarponesól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości, po czym odcedź.Przeciśnij przez praskę do ziemniaków i umieść ponownie w garnku. Wmieszaj śmietankę, masło, parmezan, mascarpone i wymieszaj drewnianą do uzyskania jednolitej i puszystej masy. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne i podawaj.Smacznego!
English version(8 servings)Ingredients:1 , 2 kg potatoes, peeled and cut in 2 cm dice8 tablespoons heavy cream or whole milk, more if needed3 tablespoons butter4 tablespoons grated Parmesan cheese4 tablespoons mascarpone cheesesalt and pepper to tastePreparation:Boil the potatoes in samted water until soft, can easily pierce them with a fork when touched and drain off the water.Place the diced potatoes through a ricer and then place back into the warm pot. Add the cream, butter, Parmesan, mascarpone and stir to incorporate. Season with salt and pepper and serve.Enjoy!
Share the post "Puree ziemniaczane z mascrapone / Mashed potatoes with mascarpone"


