Wykonanie
Chciałam Wam zaproponować bardzo prosty, ale efektowny deser - crumble. Jego smak przerósł moje wyobrażenie o nim.
Będę go robiła przy każdej nadarzającej się okazji, jestem zachwycona doznaniami smakowymi. Zapewne jeszcze nie raz będzie wpis o innych wariacjach zapiekanych
owoców.
Uwielbiam przygotowywać małe porcyjki dla każdego osobno, a ten deser doskonale się nadaje do takiego podania. Do tego gałka
lodów lub łyżka gęstego
jogurtu i mówię Wam nikt się nie odzywa podczas konsumpcji. Panuje
absolutna cisza do momentu wyskrobywania resztek z naczynek:-) Na Dzień Mamy idealny:-) Zapraszam:-)!
Składniki: na każdą osobę po 2 laski
rabarbaru,
masło do wysmarowania naczynek,1 łyżeczka
cukru na każde naczynko, na kruszonkę:25 g
masła,25 g
mąki,25 g
cukru.Przygotowanie:
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe 1-2 cm kawałeczki, wymieszać z
cukrem. Z podanych składników zrobić kruszonkę. Naczynka wysmarować
masłem, wsypać
owoce, zasypać kruszonką i zapiekać w temp. 180 stopni C przez około 20-30 minut. Podawać z
lodami,
jogurtem lub
śmietaną.
Dodane do akcji: