ßßß Cookit - przepis na Crumble z rabarbarem

Crumble z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Chciałam Wam zaproponować bardzo prosty, ale efektowny deser - crumble. Jego smak przerósł moje wyobrażenie o nim. Będę go robiła przy każdej nadarzającej się okazji, jestem zachwycona doznaniami smakowymi. Zapewne jeszcze nie raz będzie wpis o innych wariacjach zapiekanych owoców.
Uwielbiam przygotowywać małe porcyjki dla każdego osobno, a ten deser doskonale się nadaje do takiego podania. Do tego gałka lodów lub łyżka gęstego jogurtu i mówię Wam nikt się nie odzywa podczas konsumpcji. Panuje absolutna cisza do momentu wyskrobywania resztek z naczynek:-) Na Dzień Mamy idealny:-) Zapraszam:-)!
Składniki: na każdą osobę po 2 laski rabarbaru,
masło do wysmarowania naczynek,
1 łyżeczka cukru na każde naczynko, na kruszonkę:
25 g masła,
25 g mąki,
25 g cukru.
Przygotowanie:
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe 1-2 cm kawałeczki, wymieszać z cukrem. Z podanych składników zrobić kruszonkę. Naczynka wysmarować masłem, wsypać owoce, zasypać kruszonką i zapiekać w temp. 180 stopni C przez około 20-30 minut. Podawać z lodami, jogurtem lub śmietaną.
Dodane do akcji:
Źródło:http://zaciszekuchenne.blogspot.com/2013/05/crumble-z-rabarbarem.html