ßßß
Składniki:2 woreczki kaszy gryczanej (200 g)150 g mięsa mielonego wołowego150 g mięsa mielonego wieprzowego15 g szczypiorku2 ząbki czosnku3 jajkasólsporo świeżo mielonego pieprzuKaszę wysyp z woreczków do rondelka i zalej gorącą wodą (wody powinno być około 1,5 -2 cm ponad kaszą), wsyp pół łyżeczki soli. Gotuj pod przykryciem od czasu do czasu mieszając i ewentualnie dolewając trochę wody jeśli jest za mało. Kiedy kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka (po około 20 minutach), zdejmij z ognia i wystudź.
Do kaszy dodaj mięso mielone, posiekany szczypiorek, przeciśnięty czosnek, jajka, dopraw solą i pieprzem. Wyrób jednolitą masę.
Formuj płaskie okrągłe kotleciki i smaż na oleju - około 3 minuty z każdej strony. Podawaj ciepłe z sosem - na przykład Sosem Pieczarkowym
SMACZNEGO!

źródło: przepis inspirowany przepisami z internetu