Wykonanie
Gorąca pieczeń z
dynią:)Wczoraj wieczorem przygotowałam farsz, a dziś tylko wstawiłam do piekarnika. 45 minut i kolacja była gotowa:)
Składniki:30-40 dkg. dyni (ja dałam Hokaydo)5 łyżek
bułki tartej0,50 dkg
mięsa mielonego wieprzowego2
jajka2-3 ząbki
czosnkupęczek
szczypiorkuSól,
pieprzUsuwamy
pestki z dyni i ścieramy na tarce. Na tłuszczu podsmażamy
czosnek (nie może się przypalić- będzie gorzki). Do
mięsa dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy na pulchną masę. Formę smarujemy
masełkiem, posypujemy
bułką i napełniamy farszem.Pieczemy około 45 min. W rozgrzanym piekarniku ok. 180 stopni.Uwaga!
Mięsko po schłodzeniu w lodówce, bardzo dobrze smakuje na kromce
chleba, zamiast
wędliny:)Smacznego!