ßßß
 
            
         Składniki:5 małych cukinii (545 g)2 duże marchewki (240 g)1 duża cebula (220 g )2 ząbki czosnku2 bułeczki (polecam dać 3)3 jajkaoliwa z oliwekłyżeczka ziół prowansalskichłyżeczka suszonej pietruszkisólpieprzBułeczki zmiksuj blenderem, tak żeby powstały okruchy.
Składniki:5 małych cukinii (545 g)2 duże marchewki (240 g)1 duża cebula (220 g )2 ząbki czosnku2 bułeczki (polecam dać 3)3 jajkaoliwa z oliwekłyżeczka ziół prowansalskichłyżeczka suszonej pietruszkisólpieprzBułeczki zmiksuj blenderem, tak żeby powstały okruchy. Cukinię i marchewkę pokrój w grube plastry, a cebulę na ćwiartki. Ułóż na blaszce wyłożonej folią aluminiową i skrop oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 20 - 25 minut lub do czasu aż warzywa będą miękkie. Ostudzone warzywa i czosnek zmiksuj w malakserze.
Cukinię i marchewkę pokrój w grube plastry, a cebulę na ćwiartki. Ułóż na blaszce wyłożonej folią aluminiową i skrop oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 20 - 25 minut lub do czasu aż warzywa będą miękkie. Ostudzone warzywa i czosnek zmiksuj w malakserze. Do zmielonych warzyw dodaj zmieloną bułkę i roztrzepane jajka. Dopraw ziołami prowansalskimi, pietruszką, solą i pieprzem.
Do zmielonych warzyw dodaj zmieloną bułkę i roztrzepane jajka. Dopraw ziołami prowansalskimi, pietruszką, solą i pieprzem. Przełóż do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą keksówki. Piecz w 180°C przez około godzinę. Sprawdzaj patyczkiem i jeśli trzeba to piecz dłużej (ja piekłam 2 godziny)
Przełóż do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą keksówki. Piecz w 180°C przez około godzinę. Sprawdzaj patyczkiem i jeśli trzeba to piecz dłużej (ja piekłam 2 godziny) SMACZNEGO!
SMACZNEGO!

 źródło: Pasztet z cukinii i marchewki
źródło: Pasztet z cukinii i marchewki