ßßß
- soli, pieprzu i papryki ostrej do smakuTortillową lasagne piekłem w tortownicy o odpowiedniej średnicy, jednak można to zrobić na zwykłej blasze.Mięso posól i popieprz, posyp papryką i wrzuć na gorący olej z ziołami prowansalskimi. Po chwili dodaj cebulę, smaż do czasu aż mięso nie będzie surowe, dodaj pieczarki i czosnek. Gdy pieczarki puszczą wodę a ona wyparuje, dodaj przecier pomidorowy. Smaż do zagęszczenia sosu i sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw. Odstaw sos do lekkiego ostygnięcia.
Wymieszaj sery, umyj szpinak. W naczyniu ułóż placek tortilla, posmaruj goo 1/5 porcji sosu, 1/5 szpinaku i 1/5 sera, przykryj kolejnym plackiem i powtórz czynności. Piecz przez 15-20 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika zaczekaj kilka minut przed krojeniem.
Smacznego!