Babeczki z owocową nutą. Czekoladowe ciasto, jasny krem i słodkie borówki to coś, czego trzeba spróbować.Do ciasta potrzebujesz :- 30g kakao- 20g gorzkiej czekolady- 2 jajek- 175g mąki pszennej- szczypty soli- 2 łyżeczek proszku do pieczenia- 150g cukru pudru- 50g białego cukru- 120g masła- aromatu waniliowego- 240g wrzątkuZacznij od połączenia wrzątku z kakao i czekoladą, wymieszaj je dokładnie i ostudź do temperatury pokojowej. W innym naczyniu utrzyj masłow temperaturze pokojowej z cukrem. Dodaj jajka, mąkę i proszek i sól, następnie wlej miksturę z kakao i czekolady oraz 2 kropelki aromatu. Miksuj do uzyskania jednolitej masy.Napełnij foremki uzyskaną masą do 2/3 wysokości, piecz 15-20 minut we wcześniej podgrzanym do 190 stopni C piekarniku bez termoobiegu. Ciastka powinny być sprężyste, ale nie mokre.Do kremu potrzebujesz:- 70g miękkiego masła- 140g cukru pudru- skórki z 1/4 cytryny- łyżeczki soku z cytrynyUtrzyj masło z pozostałymi składnikami, gdy powstanie gładka masa napełnij nią szprycę i rozprowadź krem na ostygłych babeczkach. Udekoruj ciastkaborówkami i schładzaj w lodówce do czasu podania.Smacznego!!!