Przepyszne babeczki, miękkie, słodkie i bardzo czekoladowe. Zadowolą każdego miłośnika słodkości.Do upieczenia babeczek potrzebujesz:- 30g kakao- 20g gorzkiej czekolady- 2 jajek- 175g mąki pszennej- szczypty soli- 2 łyżeczek proszku do pieczenia- 150g cukru pudru- 50g białego cukru- 120g masła- aromatu waniliowego- 240g wrzątkuDo zrobienia kremu potrzebujesz:- 120g gorzkiejczekolady- 150g masła- 160g cukru pudruZacznij od połączenia wrzątku z kakao i czekoladą, wymieszaj je dokładnie i ostudź do temperatury pokojowej. W innym naczyniu utrzyj masłow temperaturze pokojowej z cukrem. Dodaj jajka, mąkę i proszek i sól, następnie wlej miksturę z kakao i czekolady oraz 2 kropelki aromatu. Miksuj do uzyskania jednolitej masy.Napełnij foremki uzyskaną masą do 2/3 wysokości, piecz 15-20 minut we wcześniej podgrzanym do 190 stopni C piekarniku bez termoobiegu. Ciastka powinny być sprężyste, ale nie mokre.By zrobić krem do babeczek rozpuść czekoladę wmisce umieszczonej w gorącej wodzie, rozpuszczonączekoladę ostudź do temperatury pokojowej. Masło utrzyj z cukrem i ciągle miksując wlewaj czekoladę. Mieszaj aż do uzyskania błyszczącej gładkiej masy.Gdy ciastka przestygną udekoruj je kremem używając szprycy.Smacznego!!!