ßßß

Składniki:400g makaronułyżka oliwy z oliwek500g mięsa mielonego wołowego400g świeżych pomidorów2 cebuleczosnek granulowany lub świeżyświeże oreganoświeża bazyliapieprzsólświeżo starty parmezan
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu z łyżką oliwy z oliwek.
Pomidory sparzamy wrzątkiem i pozostawiamy tak na około 5 minut.
Zioła i cebulę siekamy.
Cebulę podsmażam.
Do cebuli dodajemy mięso mielone, podlewamy szklanką wody i dusimy, aż mięso zmieni kolor.
Ściągamy skórkę z pomidorów i kroimy w kostkę.
Pomidory dodajemy do cebuli i mięsa. Dodajemy również drobno posiekaną papryczkę Dusimy przez 20 minut.
Następnie dodajemy przecier pomidorowy i czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy kolejne 10-15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy świeże zioła i dokładnie mieszamy.
Gorący makaron polewamy sosem.
Przed podaniem posypujemy świeżo startym parmezanem.Smacznego.