ßßß
Cookit - przepis na Zupa porowa z kurczakiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa porowa z kurczakiem
Składniki
Masło
Pory
Białe wino
Bulionu z kurczaka
Sól morska
Pieprz
Cytryna
Makaron
Pita
Piersi z kurczaka
Oliwa z oliwek
Oliwki
Natka pietruszki
Parmezan
Wykonanie
Składniki:25g
masła
3 duże
pory
150ml
białego wina
1,2l
bulionu z kurczaka
sól morska
pieprz
cytrynowy
60g
makaronu
nitki
duża podwójna
pierś z kurczaka
łyżka
oliwy
w
oliwek
pęczek świeżej
natki pietruszki
20g startego
parmezanu
Pory
dzielimy na pół, oczyszczamy i kroimy w cienkie plastry.
Masło
roztapiamy w średnim garnku na bardzo małym ogniu.
Do garnka wrzucamy pokrojone
pory
i podsmażamy przez 5-7 minut. Wlewamy
wino
, zwiększmy ogień i gotujemy, aż połowa wyparuje.
Wlewamy
bulion
, doprawiamy
solą
i
pieprzem
cytrynowym
. Gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodajemy
makaron
i gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Kurczaka
myjemy, oczyszczamy z tłuszczu i kroimy w kostkę.
Na
oliwie z oliwek
podsmażamy
kurczaka
na rumiany kolor, doprawiamy
solą
i
pieprzem
.
Do zupy wrzucamy podsmażone kawałki
kurczaka
. Przed podaniem dodajemy świeżą
pietruszkę
.
Na koniec posypujemy startym
parmezanem
.
Smacznego.
Źródło:
http://kuchniazoski.blogspot.com/2014/06/zupa-porowa-z-kurczakiem-skadniki-25g.html
Przepisy powiązane
Eskalopki z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym i białym winie
Eskalopki z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym i białym winie
Eskalopki z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym i białym winie
Eskalopki z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym i białym winie
Eskalopki z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym i białym winie
Składniki powiązane (0)